#ylivieska -kanavan säännöt

IRC:ssä pyöriessä on hyvä muistaa, että siellä liikkuu myös paljon muita ihmisiä ja häiritsevä käytös häiritsee kaikkien viihtymistä. Varsinkin isoilla kanavilla, joilla on paljon ihmisiä ja keskustelua syntyy on hyvä muistaa tietyt perussäännöt joiden avulla jonkinlainen järjestys säilyy.

Suuri osa #ylivieskalaisista tuntee toisensa myös netin ulkopuolella, joten keskustele niin kuin keskustelisit normaalisti kasvokkain. Keskustele JÄRKEÄ käyttäen, tyhjänjauhannan voi hoitaa privaatisti tai muulla kanavalla. Kaikki jutut menevät logiin, josta ne ovat myöhemmin kaivettavissa esiin. Kaikki henkilökohtaiset kaunat tai erimielisyydet hoidetaan kanavan ulkopuolella. Ne eivät kuulu kanavalle ja häiritsevät muiden keskustelua sekä pilaavat tunnelman.

Kiellettyä on:

Säännöt on laadittu yhdessä kanavan operaattoreiden kanssa.

IRC:ssä on tarkoitus viihtyä. Säännöt voivat tuntua turhilta, mutta ne ovat olemassa vain sitä varten, että me kaikki viihtyisimme kanavalla. Otathan siis muut huomioon, kun tulet #ylivieska:lle!

PS. Nämä säännöt eivät tule olemaan ylivieska.orgin ainoa sisältö. Sääntöjen julkaiseminen ennen muuta sisältöä kävi kuitenkin välttämättömäksi, koska ylläpito joutui jatkuvasti ja usein turhaankin toistamaan yhteisiä pelisääntöjä.